Friday, 24 June 2011

Bone-Bruise...

Mit venstre knæ har desværre ikke haft den fremgang efter faldet og slaget i Frankrig d.29/5, som eksperterne havde sagt. Jeg har haft smerter når jeg har løbet og har måttet løbe på smertestillende medicin i de to første afdelinger af NORT og Jukola, for det ikke skulle påvirke min præstation. Men eftersom det ikke er blevet bedre som forventet, snarere tværtimod, følte jeg mig nødsaget til at tage til København efter knock-out sprinten tirsdag, for at få tjekket knæet igen.

Team Danmarks læge undersøgte det igen onsdag, og kunne konstatere at hævelsen var væk og at ultralydsscanningen og den kliniske undersøgelse ikke viste tegn på beskadige dele. For at bekræfte og dobbelttjekke dette sendte han mig dog alligvel til en MR-scanning i går, men sagde at han var 99,9% sikker på at den ikke ville vise noget. I dag fik jeg så svaret på den scanning som viste sig at ramme de 0,1% sandsynlighed. Det viser sig nemlig at jeg har et såkaldt "bone-bruise" på begge hoveder af lårbenet, hvilket betyder at jeg har fået et så kraftigt slag ind under knæskallen som har ødelagt knoglen. Det forklarer meget godt hvorfor at smerterne ikke er forsvundet med at hævelsen har lagt sig og også hvorfor at det især er løb nedaf som giver smerter. Det betyder også at trænings-anbefalingerne og genoptræningen jeg fik er blevet givet på et forkert grundlag, og slet ikke har været optimal for helingen af knæet. Det er derfor ikke så underligt at jeg fortsat har smerter når jeg har belastet det som jeg har, specielt med konkurrencerne den sidste uges tid.

Men jeg får ikke gjort noget ved det der er sket, nu handler det om at blive hurtigst muligt klar til at kunne træne mod VM. Det er derfor helt udelukket at jeg skal løbe NORT-finalen i morgen, og den står på tredje omgang løbepause en uges tid inden jeg kan begynde at løbe igen i midten af næste uge. Derefter er det kontrolleret øgning i løbebelastningen som gælder og det er realistisk at jeg er tilbage i fuld løbetræning igen når vi skal ha VM-træningslejr d.10-17 juli i Frankrig. Lægen kunne ikke give noget præcist svar på hvor længe helingen af en sådan skade ville tage, da det varierer meget, men han var i hvert fald optimistisk i forhold til VM.

Det var ikke akkurat det svar jeg havde håbet på, men efter hvordan knæet har været de sidste uger, har jeg frygtet at en scanning ville vise noget lignende. Det er mega irriterende ikke at kunne forberede sig til VM som man vil, men på den anden side har jeg fået grønt lys til at træne alt den alternative træning som ikke er belastning med egen kropsvægt (cykling, løb i vand). Så jeg er tilbage på cyklen igen igen, men så længe det kun er 2-3 uger hvor det er den alternative træning som skal sørge for at jeg holder formen vedlige, så skal jeg satme give den noget gas i pedalerne og i baljen. Formen er der ikke noget i vejen med, som jeg viste til Jukola med 4.bedste tid på 5.tur og hvor jeg også holdt fart med de bedste 6. og 7.ture flere steder. Og hvis jeg kan få en måneds tid med optimal træning før VM, så kommer dette afbræk ikke til at betyde noget. Jeg krydser fingre for at kroppen heler hurtigt og så må jeg gøre det der skal til for at stille bedst muligt forberedt om 7 uger!

No comments: