Friday, 8 July 2011

VM-træningslejr vol.5 - I cyklingens tegn

Jeg sidder nu på et lille hotelværelse i Aix-les-bains sammen med Christian Christensen og ser Tour de France og venter på at skulle ud og cykle et par timer.

Mit lorteknæ tager nemlig længere tid om at hele end håbet, og meget af min træning trænes derfor på en cykel, som jeg har lejet her. Jeg begyndte så småt at jogge igen tirsdag i sidste uge og har stille og roligt øget mængden af løbetræning imens jeg har trænet en masse alternativ træning ved siden af. Det startede med 20min jog i modbakke, derefter har jeg varieret underlaget lidt og siden øget tiden, men fortsat bare en løbetræning om dagen. Det betød at det bare blev til 2 timers løbetræning i sidste uge, men alligevel ramte jeg næsten 17 timers træning ved hjælp af cyklen, crosstrainer og løb i vand. Det er utroligt vigtigt at få trænet stor mængde i den periode her samtidig med at holde høj intensitet på en del træninger, og det har jeg fået gjort selvom jeg ikke har kunnet løbe så meget.

I mandags rejste jeg så med CC til Frankrig, hvor vi skulle have 6 dage med VM-træning, afslapning og ferie i en god blanding inden resten af landsholdet kommer til Frankrig på søndag. I tirsdag var der Tour de France-optakt, så vi tog bilen mod sydøst til de høje bjerge, hvor vi først løb en langtur (dvs 45min løb og 1times gang for mit vedkommende) ved Col de la Croix de Fer i 2000-2600m højde, og derefter kørte til foden af Alpe D'Huez, hvor jeg lejede en cykel og gav den gas op ad de klassiske 13,8km med 21 hårnålesving og 1150 højdemeter. Tiden blev 50min40sek og jeg var derfor 13min efter Pantanis rekord fra 1997, og en højintensiv træning rigere. Det bliver spændende at se hvor lang tid Contador og co. bruger om 2 uger...
De sidste par dage har vi været med på Nordmændenes VM-træninger, og jeg har også bevæget mig ud i terrænet for første gang i 2 uger. Knæet har ikke været smertefrit i min genoptræninng og det er specielt når jeg løber nedaf og får stød op gennem benet som fremprovokerer smerterne. Men det bliver dog gradvist bedre selvom processen går langsommere end først antaget, og det er også lidt op og ned fra dag til dag. Så jeg har løbet det jeg kunne og ellers gået en del i terrænet og også fået god teknisk træning ud af det.

I dag løb vi så mellemdistance på Creux qui sonne, som ligger helt op til embargoen og er meget relevant for mellemdistancen. Oplægget var 4,9km med 225m stigning og altså meget relevant for VM-mellem som er 5,0km, med 290m stigning og vindertid på 33min. Jeg havde planer om at løbe lidt hurtigere i dag for første gang for at teste hvordan knæet ville reagere. Generelt gik det fint og jeg kunne faktisk løbe ret meget til uden at det var værre for knæet. Teknisk var det rigtig godt på de fleste poster, men to bom på hhv. 5½min (!) og 1½min er simpelthen for meget. På resten af strækkene holdt jeg fart med de bedste nordmænd og var 7min efter Olav i mål, på trods af at jeg joggede de sidste stræk ned af bakken. Han havde brugt 44min (9min/km) og var ok tilfreds, så enten er VM-terrænet meget mere enkelt og letløbt eller også rammer banelæggeren helt ved siden af...
For mit vedkommende giver dagens oplevelse lidt tiltrængt selvtillid i en periode hvor det har været svært at se positivt på tingene. Desuden har knæet ikke reageret her bagefter, så det virker som om at det er i bedring, men det er utroligt svært at sige hvornår jeg er tilbage i fuld løbetræning igen. Målet var at kunne fuldt fra næste uge af, men det virker måske lidt urealistisk, og jeg må bare tage det dag for dag. Jeg kan dog fortsat holde træningen ved lige på cykel og målet er at ramme 18-20 timer i denne uge, og noget lignende i næste inden jeg skal teste formen til OO-cup i Slovenien om 2 uger.

1 comment:

Rasmus Søes said...

Yeps Champ! Du klarer dette som en leg, lidt modgang gir ekstra motivation! Nu skal du bare fokusere på det tekniske når du har kortet i hånden og så fikser det sig med den røvfuld træning du lægger for dagen- ingen tvivl om det!

Du skal bare ikke tage det personligt når jeg fuldstændig utrænet, kommer og gir dig røvfuld i Slovenien ;) Det blir lækkert! Ses