Sunday, 29 August 2010

Dansk Mester på Mellemdistance

I går blev jeg Dansk Mester på Mellemdistance som blev løbet på kortet Sukkertoppen syd for Gl. Rye, hvilket var mit første individuelle danske senior mesterskab.Jeg havde et rigtig godt løb med fuld kontrol hele vejen og kun små træthedsfejl tilsidst. Jeg prøvede at være offensiv fra starten og følte at der var godt gang i benene på de første 2 poster hvor det gik opad. På langstrækket var jeg ikke i tvivl om at det var hurtigst at løbe rundt højre på den store sti, da begge poster lå oppe og jeg i startboksen havde set at den store sti gik fladt på toppen af hele åsen. På 6'eren hentede jeg René Rokkjær med 2min og det bekræftede at jeg havde startet godt. Jeg lod mig ikke stresse af at have ham i ryggen, men fokuserede på min egen orientering og resten af banen var han kun foran en enkelt gang mod 11'eren hvor han fandt en bedre trasse end mig. I modbakkerne føltes det tungt og jeg gik meget i de stejle bakker, men prøvede at være offensiv når det gik nedad. I den sidste modbakke (18-20) begyndte jeg for alvor at mærke syren og jeg fik ikke set ordenligt på kortet til 20'eren og sad fast i noget tæt brombærkrat og mistede 25sek. Det stressede mig lidt og på 21'eren røg jeg helt skævt ned ad bakken, men fik mig læst ind i det flade område og undgik et stort bom (15sek). Men ellers var det stort set et perfekt løb og jeg kunne løbe mål i klart bedste tid 2min før René på 2.pladsen. Det var fedt at få guldmedaljen hængt om halsen og ikke mindst præstere et næsten bomfrit løb, synd at jeg ikke lavede en sådan teknisk indsats for 2 uger siden, men sådan er det altid...
Ellers er det bare at rose Horsens for at rigtig godt arrangement, det var et godt tegnet kort, og jeg synes man havde udnyttet terrænet fuldt ud og lavet nogle gode mellemdistancebaner, med varierende orientering. Eneste minus var at H21 banen var en anelse for lang, men som altid fandt man alligevel den rigtige vinder :)

Resultater her

Efter transport til Århus, en kebabpizza og lidt afslapning, gik Midgårdsormen i gang i Marselisborgskovene i går aftes. Jeg løb 3.tur (sidste nattur) fordi jeg skulle nå et fly til Oslo i dag, og blev sendt ud først med et hul på over 5min efter et glimrende udlæg af Mikkel og Inge på de to første ture.
Jeg var fra starten træt i stængerne og skulle også lige vænne mig til at løbe natløb igen, som jeg gjorde sidste gang til Spring Cup Natstafet. Jeg følte mig dog godt hjemme i terrænet, som jeg kender ret godt efter 2 år i Århus... Troede jeg... For til 3'eren røg jeg helt skævt og måtte læse mig ind på asfaltvejen 200m nord for posten og mistede 2½min. Derfra satte jeg tempoet en anelse ned og prøvede at genvinde kontrollen. Det lykkedes aldrig rigtig helt og jeg forsatte med at lave usikkerhedsfejl. Jeg undgik dog de store bom og kunne løbe i mål og udbygge forspringet med nogle minutter til Tisvilde Hegn, som var de største konkurrenter.
I dag kl 8 startede stafetten igen med jagtstart, og det forvaltede den yngre del af familien Klingenberg (Emma, Conor og Ita) imponerende godt og de havde alle bedste tid på deres etape og kunne sende den ældre del af familien Klingenberg (Søren og Ethna) i skoven med et forspring på 12min. Men ifølge vidner på stævnepladsen var det en overnervøs Søren som gik i skoven og det resulterede desværre i at Tisvilde fik kontakt. På 8.turen løb Rasmus O og Michael S og de kunne sende RunO og Chr. Nielsen ud med få sekunders mellemrum på den spændende sidstetur. RunO skal efter sigende have haft (helt urimeligt) korte gaflinger på de første poster og fik allerede skabt hullet tidligt og øgede resten af vejen, så Tisvilde vandt en fortjent sejr 2½min foran Faaborg. Endnu en gang må vi se os slået på midgårdsormen, men vi prøver jo bare igen næste år.
Af det jeg oplevede i går aftes virkede det som om at konceptet fungerede meget godt, og selvom der nok var mere spredning end forventet endte det jo alligevel med at blive spændende tilsidst...