Wednesday, 11 August 2010

5. og 8. plads i mellem/lang kval.

De sidste 2 dage har jeg løbet mellem og lang kvalifikation og fik på begge konkurrencer løbet mig sikkert i finalerne.

På mellemdistancen løb jeg et godt kontrolleret løb uden presse alt for meget på, specielt ikke nedad skrænten til sidst. Teknisk var det ret stabilt, dog med et enkelt decideret bom på 7'eren (40sek) og et dårligt vejvalg til 8'eren (25sek), men jeg var godt tilfreds bagefter med en 5 plads, 2min efter Nordberg i et barskt heat. Jeg fik præcis de svar jeg gerne ville have før finalen på lørdag, farten og teknikken er der, selvom det godt nok ikke føltes specielt godt fysisk.

På langdistancen i går følte jeg mig friskere og teknisk var det også en god dag, men en mega fejl midtvejs skæmmede lidt af helheden. Jeg var 2'er på første radio efter en rigtig god start og 3'er før 2. langstræk til 8'eren. Jeg fik planlagt det godt og også gennemført perfekt helt ind til nogen hundrede meter før posten. Men i stedet for at følge planen med at tage den ovenfra fra mosen, prøvede jeg at tage den rundt på kanten i det lysegrønne for at spare 2 kurver. Men jeg mistede helt retningen og bommede rundt i 3 minutter før jeg fik noget til at stemme. På 12'eren blev jeg indhentet af suveræne Olav Lundanes med 6min og indså at jeg måtte udnytte hans fart til at få en sikker finaleplads. Han tøvede lidt ned i 14'eren og jeg var forrest de sidste 4 poster, og sluttede som nr 8. Godt tilfreds med præstationen, men det havde været godt at kunne undvære det 3min bom, som havde givet mig en 2.plads. Desuden er det især på langstrækkene jeg taber tiden (selvom jeg tager de rigtige vejvalg) så jeg har lidt at arbejde med til i morgen.
Her er det nemlig tid til 15,1km med 770m stigning, hvilket bliver en af de hårdeste langdistancer jeg har løbet før. Men jeg føler mig stærkere end nogensinde og glæder mig til at tage udfordringen op.

4 comments:

Unknown said...

legend

Anonymous said...

Held og lykke her de næste tre dage. Jeg glæder mig til at se dig fyre den af og stange alle posterne. Gør du det, kan det blive rigtig rigtig godt.

:-) Thomas J

Anonymous said...

Det ser rigtig lovende ud, Tue! Det må give dig troen på det kan blive rigtig stort, når Lundanes (mit bud på lang guld) lægger sig bag dig, og du bare køre på. Glæder mig til i eftermiddag. Fyr den af!

/René R

Julie Arnold said...

Hi thaanks for sharing this