Monday, 8 June 2009

NOC

Så er der opdatering her fra værelse 411 på Sokos Hotel i Salo, hvor jeg har tilbragt de sidste dage i dobbeltseng med Christian Nielsen, når vi altså ikke har været ude og løbe lidt i skoven.

I lørdags var der langdistance på programmet, 15,3km med ca. 500m stigning. Jeg havde en god følelse inden start og havde følt mig godt løbende på træningerne op til, så selvom jeg godt vidste at det ville blive hårdt, så var jeg offensiv og fokuseret fra starten. Første halvdel af banen var præget af længere stræk hvor det galdt om at finde de gode trasseer og holde høj fart, jeg holdt dog en smule igen for at have energi til hele banen. Det gik egentlig ret fint bortset fra en hjerneblødning ud fra post 3, hvor jeg røg helt skævt og i stedet måtte tage det langsomme højre vejvalg på grusvejen, her mister jeg nok 45sek-1min. Ellers følte jeg godt overskud både fysisk og teknisk helt frem til butterflien, som lå lidt over halvvejs. Kort forinden var jeg blevet indhentet af Vesa Taniila med 2min, men vi løb ud på hver vores vinge, og det var det eneste jeg så til andre løbere. Jeg havde den nordlige vinge først og her skiftede det karakter med tungere og mere teknisk krævende terræn, og jeg begyndte at mærke trætheden for alvor. Teknisk gik det dog forsat efter planen, men på den sydlige vinge begyndte jeg at komme på efterskud med orienteringen, pga træthed, og det resulterede i mange skæve retninger ud fra posterne og fiskekroge fordi jeg simpelthen ikke fik planlagt ordenligt. På den lille sidste vinge kom så dagens første store bom, hvor jeg laver en parallel fejl og mister 2min. Den sidste del af banen blev en ren overlevelseskamp, med enkelte små fejl, men jeg var nogenlunde tilfreds i mål. Specielt fordi jeg slet ikke havde hverken mærket noget til eller tænkt på skader i de 1t40min jeg var ude i.
Det endte som nr.38, 15min efter, men som bedste dansker, hvilket må siges at være en lille overraskelse, eftersom jeg ikke har været i stand til at løbe meget over en time de sidste 3 måneder.

I går var der stafet. Vi havde fået snakket langdistancen igennem og folk var opsatte på at revancere de skuffende resultater. Jeg skulle løbe sidste tur på 3.holdet, men med Rune og Chr.N på de to første følte vi havde lige så gode chancer som de andre. Rune løb en rigtig god første tur, og var med teten i mål. Christian startede godt, men mistede teten på en lang gafling, og midtvejs, kom nogle dumme fejl, som gjorde at vi røg lidt ned i feltet.
Jeg gik ud som nr.15, sammen med Søes fra 2.holdet, omkring 5min efter. Havde lidt små svaj til de 2 første hvor Søes forsvandt (bagud), men kom ind i god rytme efter det. På langstrækket bliver jeg dog alt for defensiv og prøver at undvige nogle kurver midvejs, men sidder i stedet fast på kanten i noget tæt og stenet, her ryger i hvert fald ½min. Fysisk føler jeg mig dog stærkere end dagen før, men på vej mod 3.sidste mister jeg rytmen og stopper op for tidligt, hvilket igen koster ½min. Her kommer de to britiske hold op, men jeg tager kommandoen de sidste poster. I spurten har jeg dog ingen chance mod Scott, men formår at holde Daniel bag, selvom jeg ikke er den store spurter for tiden. Vi bliver nr.15, som vel var godkendt, men kunne have været bedre.

I dag har vi haft hviledag, hvor vi har trænet let, og i morgen er det tid for mellemdistance, som er mesterskabets højdepunkt for mit vedkommende. Jeg har følt mig bedre og bedre løbende de sidste dage, og teknisk har jeg god sikkerhed, så jeg glæder mig til at løbe i morgen. Jeg starter kl 13.17!

3 comments:

CC said...

Lidt kortere næste gang tak...

lover said...

come to room 202 for some loving

René R said...

Ja, du formår da at holde det kort på din hjemmeside, CC!!!

Held og lykke på dagens mellemdistance.