Tuesday, 7 August 2007

Udtaget til VM!

Efter en god weekend fik jeg beskeden at jeg er udtaget til at løbe mellemdistance og stafet til VM i Ukraine om 2 ugers tid, så det var lige hvad jeg havde håbet på...

Mandag fik jegså beskeden fra Jakob at jeg skal løbe mellemdistance, som jeg lidt havde regnet med og håbet på efter weekendens mellemdistancetest, men desuden løbe den korte 3.tur på stafetten, som kom som en glædelig overraskelse.
Mellem og stafet ligger godt i forhold til hinanden, og det var en af grundende til at jeg fik lov til at løbe stafet, da ingen af sprintløberne vil trætte kroppen dagen før deres sprintfinale. Desuden sagde Jakob at han ser stafetten som en fremtidig satsning da både mig og Søes får noget dyrebar erfaring, som han håber vi vil tage med til fremtidige stafetter. Umiddelbart blev jeg lidt overrasket da han sagde at jeg skal løbe sidste tur, da jeg måske mere havde set mig selv på en 2.tur, men da 3.turen er kortere og jeg før har gjort det godt på den, føler jeg at det er den rigtige beslutning. Og med Søes og René, to så gode stafetløbere før mig, bliver det spændende at se hvad det kan blive til.
Desuden skal jeg så løbe mellemdistance og det er noget jeg glæder mig rigtig meget til, da det er den distance jeg har trænet målrettet frem mod siden jeg begyndte at løbe igen i juni. Jeg ved at formen ikke er ved fordums styrke endnu, men da mellemdistancefinalen i Ukraine ifølge bulletin 3 kun er 6,1km, sammenlignet med at vi løb 7,2 i Vrads, betyder det at terrænet er en del langsommere end da vi var dernede i juni, hvor der blev løbet ned mod 4-4,5min/km. Der står at det er et detaljeret kurvebillede og at der flere steder vil være en del undervegetation og nedsat sigt og forhåbentlig betyder det at det bliver teknisk svært og ikke så letløbt, da det helt sikkert vil styrke mine muligheder. Pga af at min træning from mod VM slet ikke har været optimal, har jeg ikke rigtig nogen sportslig målsætning på mellemdistancen andet end selvfølgelig at løbe mig i finalen og løbe en teknisk god finale. Men jeg ved dog også at et teknisk godt løb kan føre rigtig langt når terrænet ikke er hurtigere, som jeg sidste år beviste med en 14.plads på World Cup-finalen, selv med et 3min bom... Så for mit vedkommende kommer mine sidste forberedelser til at koncentrere sig meget om at minimere de fejl som jeg har lavet de sidste par måneder, da det alligevel er begrænset hvor meget den fysiske form kan forbedres...

Der er nu under 2 uger til at jeg skal i aktion på mellemkvalifikationen og mine forberedelser startede allerede i går hvor jeg slappede af efter en hård weekend ;-). Jeg joggede dog en tur og cyklede og styrkede lidt og det var rart at få rørt benene lidt, som egentlig føltes overraskende friske. Samtidig havde knæene det godt efter 2 rigtig hårde konkurrencer og det betyder forhåbentlig at de nu er stærke nok til at jeg snart kan løbetræne med en mængde og intensitet, som jeg tidligere har gjort. Når vi flytter til Oslo d.1.sept. satser jeg i hvert fald på at kunne starte på at løbe nogle langture igen. Det savner jeg!
I dag løb jeg så 20 x 70/20 intervaller med klubben. Jeg var dog træt og fik ikke løbet max, men dog gennemført alle intervallerne uden at presse kroppen over grænsen. Her bagefter har jeg været ret stegt i lårene og læggene fordi jeg ikke er vant til at løbe på hårdt underlag, men en rolig dag i morgen kan forhåbentlig gøre at jeg er 100% frisk til torsdag hvor KC-Århus har mellemdistance træning i Hjortsballe Krat. Det er en af de træninger hvor jeg vil prøve at være ekstremt fokuseret på min tekniske indsats og ikke tænke på tempoet overhovedet, så jeg igen kan få indøvet de rutiner og faresignaler, som har manglet de sidste par måneder.
Lørdag er der så DM-mellem i Hørbylunde, som bliver en vigtig generalprøve på VM-formen, men dog ikke en vigtigere konkurrence end at jeg vil løse opgaven på samme måde som torsdag, og forhåbentlig få bekræftet at det er den rigtige måde at gøre det på!
Søndag er der Midgårdsorm, hvor jeg enten skal løbe 7. eller 8.tur, (8,3km eller 11km), men det bliver ikke et løb jeg vil sætte mig særligt meget op til, men mere en sjov oplevelse som Midgårdsormen altid er. Og i år er det forresten planen at Fåborg vil gennemføre (og vinde) da det jo er glippet de sidste 2 år ;-)

3 comments:

Christian N said...

Tillykke med den forventede udtagelse. Synes ikke du skriver noget om hvordan du skal få stillet din heste-interesse i Ukraine. Du kan jo tage alle dine heste-glansbilleder med, så må jeg se om jeg ikke kan fikse at sy det på dit o-tøj.
En anden ting - kan du ikke lige tage det sengetøj med til DM-mellem som du og Ane lånte til WorldCup i Norge?
Vi lures

thj said...

...gennemføre Midgaardsormen OK-så, men vinde - hvordan kunne du tro det Tue !!! ;-)

thj said...

...og held og lykke i Ukraine !