Saturday, 24 December 2011

Jul i Australien

Her i Melbourne skal familien Linde med påhæng snart til at sætte sig til bordet og spise julemiddag og fejre juleaften. Men i år står den på 32 grader, spisning på terrasen, grillede bøffer og et halvt meter højt plastikjuletræ. Ikke ligefrem "efter bogen", men det kan godt anbefales :)

Vi har nu været 11 dage i Australien, som startede i Sydney de første 2 dage, med sightseeing, jetlag, anskaffelse af Sydøstkystens bedste o-kort, 20-25 grader og ikke så meget træning, for at finde overskudet igen efter flyveturen. Derefter lejede vi 2 biler og kørte 2 timer ind i landet til Blue Mountains, hvor vi havde lejet et sommerhus de næste dage. Her var der rig mulighed for fede træningsture i bjergene og det blev til små 80km med løbeskoene på 3 dage. Vi kørte også videre ind i landet for at finde nogle fede sandstensterræner, med enorme klippeformationer, men måtte sande at almindelige biler ikke altid slår til i Australien... Vi havde dog en o-teknisk træning på Ewans Crown, hvor jeg også fik stiftet bekendskab med en slange, som lå og solede sig på en klippe da jeg kom kravlende. Den fik et lige så stort chok som mig, og det var nok fint nok, da den mindede meget om en såkaldt Brown Snake som er en af Australiens (og Verdens) farligste slanger...
Vi satte derefter kursen sydpå til Canberra, og videre til Australiens Alper, hvor vi også havde fundet et fint bjælkesommerhus i bjergene. Fantastisk fine omgivelser, og masser af kænguruer som hoppede rundt i "haven". Da det blev mørkt fandt vi dog også ud af at vi heller ikke var alene inde i huset, da Huntsman Edderkopper (også kaldt krabbe edderkopper, hvilket går på udseende og størrelse), godt kan lide bjælkehytter. Så efter en kort omgang af panik, fik vi udstyret os med diverse "våben" og så gik den vilde jagt på de store hurtige edderkopper, så vi også kunne "sove" den nat. Næste dag gik turen så op til Australiens højeste bjerg, Mt Kosiuzsko, på 2229m, og jeg løb en kanon fed langtur med Tore i det alpine terræn.
Selvom vi efterhånden havde kørt en del, så bliver man overrasket over de enorme afstande som er mellem tingene i Australien, men efter en biltur på 7-8 timer nåede vi Wilsons Prom Nationalpark, Australiens sydligste punkt. Et mekka af bjerge, regnskov, vandrestier, og bountystrande, og igen fik jeg løbet en fantastisk langtur med Tore, og det var perfekt med en kølig dukkert bagefter.
Nu er vi så kommet til Melbourne, som skal være vores base resten af turen, da det er her Esben og Ditte bor og har studeret dette efterår. Her har sommeren for alvor sat ind, så solcremen og løbeskoene bliver flittigt brugt. Her fejrer vi som sagt jul, og skal også fejre nytår her inden vi flyver hjem til Danmark d.2-3/1. Planen er dog også at lave en tur på Great Ocean Road mellem jul og nytår, og mon ikke vi også lige tager en tur til Bendigo, for at løbe i det fantastiske terræn som blev brugt til VM 1985.
Træningen går som planlagt og jeg får løbet ret meget, som jeg havde håbet, så det tegner godt frem mod vintertræningen i Oslo og næste sæson.

God jul :)