Sunday, 16 August 2009

Nr.12 i Mellem-kval

Selvom det gik tungt fysisk gennemførte jeg løbet teknisk som planlagt, og det holdt til en plads som nr.12 og en finale på onsdag, selvom jeg var meget usikker om det var nok de sidste par poster.I går føltes det som sagt godt, men jeg kunne mærke en stigende spænding i kroppen i går aftes, da startlisten kom, og havde problemer med at sove. I morges havde jeg slet ingen appetit og det var begrænset hvad jeg fik ned, men jeg tænkte at det ikke ville betyde noget på 5km.
På opvarmningen kunne jeg dog mærke at alt ikke var som det skulle, alt for høj puls på den første joggetur, og efterfølgende stigningsløb, og besværet åndedræt. Jeg konstaterede at min præstation skulle bæres hjem af et godt teknisk løb, og jeg prøvede at fokusere på det.Foto: Tutzon


Jeg laver et lille svaj på 1'eren, hvor jeg tror jeg skal have en sten, og er helt alene da de andre har inderbane i starten. De næste par poster gennemfører jeg godt, men allerede på vej til 4'eren kommer Merz forbi med 2min. Jeg ser han klipper en anden 4'er men kunne konstatere at det går alt for langsomt. Jeg formår dog at holde hovedet koldt de næste 5 poster på den detaljefattige skrænt, og Merz kommer forbi igen op mod 8'eren hvor jeg slet ikke kan følge med.

Op til 11'eren begynder jeg at mærke grænsen og kommer skævt op og bliver lidt i tvivl om hvor højt jeg er. Jeg ryger ned til nogle forkerte stub, og det samme sker til 12'eren. Resten af vejen er det ret simpelt med meget retningsløbning hvor jeg går rent, men op mod sidsteposten er jeg næsten sikker på at det ikke vil holde til en finale plads, da tiden siger 30min (stipuleret vindertid 25min).

En energisk højtråbende danskerskare råber dog at det er sekunder, så jeg giver det sidste og får at vide at jeg går en som 9'er med 7 løbere tilbage i heatet. Det ender med 12.plads, 3min55 efter hurtigste, og jeg er overrasket over at jeg ikke er længere efter, men selvfølgelig glad og tilfreds med min præstation.

Det er altid svært at sige hvad der gik galt i optakten, men jeg var mere end normalt nervøs i går og det har nok stresset kroppen, så jeg ikke har været ordenligt afslappet. Det forklarer åndedrættet og den høje puls, fordi nervøsiteten har gjort at jeg ikke har udnyttet hele lungekapaciteten. Min gennemsnitspuls var også højere end normalt.
Åke brugte et godt udtryk om det at løbe kvalifikation: " Det er svært fordi du har alt at tabe og ikke alt at vinde". Specielt også når det er første konkurrence til et VM, som har været det du har tænkt på det sidste år. Det sætter det lidt i perspektiv hvor svært det egentlig er at løbe en kvalifikation, og derfor ser man ofte store bom og folk der klipper forkert eller hopper over poster, fordi man er ekstra stresset.

Desværre var jeg eneste danske herre der gik videre, men jeg er sikker på at CC kommer stærkt igen i morgen, og i dag var også en uvurderlig erfaring for Bobach som har mange VM'er fremover.

De næste par dage står på afslapning og opladning til Mellem-finalen på onsdag. Jeg tror og håber på at kroppen er faldet lidt til ro, så jeg kan få alt det ud, jeg ved jeg kan.

2 comments:

Ole Lind said...

Godt fightet Tue - spændende læsning om dine udfordringer med nerverne og forventningens pres...
- Husk at nyde finalen!
Det skal helt sikkeret blive en fed dag for dig.

yanmaneee said...

nike max
russell westbrook shoes
timberland
balenciaga
hogan outlet
adidas tubular
ultra boost
nike air max 270
off white
retro jordans