Thursday, 12 August 2010

Skuffelse!

Idag var en sort dag, og en dag jeg gerne vil glemme hurtigst muligt. Fysisk var jeg helt ved siden af mig selv og når jeg samtidig ikke klarede at bearbejde de negative tanker mentalt og de tekniske udfordringer, så var det slet ikke sjovt.

Det er frustrerende at det skulle gå sådan, for jeg føler ikke at jeg kunne have gjort forberedelserne meget mere optimalt. Jeg har derfor også svært ved at forklare hvorfor jeg var så svag fysisk, for lige fra starten var det ren overlevelse. Hver gang jeg prøvede at øge tempoet (fx for at prøve at følge med Kärner, Tsvetkov og Omdal) sagde kroppen fra, og jeg måtte tilbage i det som føltes som langkøringstempo og bare lade de andre løbe. Jeg var derfor heller ikke specielt udmattet tilsidst, hvilket gør det endnu mere frustrerende.
Teknisk lavede jeg mange små fejl, og krydret med en fejlklip på min post 18 (49), hvor jeg klipper damernes post på højen før, var det helt igennem en skuffende dag.

Men jeg må bare acceptere at jeg ramte en off-dag, og jeg har allerede rettet blikket frem mod mellemdistancen på lørdag og stafetten søndag. Jeg viste på kvalifikationerne at jeg har niveauet både teknisk og fysisk, så det var bare skide ærgeligt at off-dagen kom i dag. Men samtidig er jeg overbevist om, at selvom jeg er nede nu, så vil det give mig ekstra motivation og vilje til at præstere på det niveau jeg ved jeg kan i weekenden.

Dette var min første VM-langdistance, og jeg må konstatere at jeg har et stykke vej at gå før jeg kan mestre den disciplin. Specielt mentalt mangler jeg simpelthen evnerne til at kunne håndtere de negative tanker, som især kommer på en tung dag fysisk. Jeg er nogle erfaringer rigere, men lægger ellers langdistancen bag mig og ser frem mod VM-mellem på lørdag hvor der er nye muligheder.

3 comments:

Anonymous said...

Tro på det lørdag og søndag, Tue! Du er i super form, det skal et dårligt løb ikke ødelægge :-) -Troels

Ole said...

Kom igen Tue!

Husk at nyde at du er i en finale!

Ole

Kell S said...

Kom igen, Tue.
Ærgerligt, men så er off-dagen overstået, og du kan give den fuld gas i morgen og på søndag.