Thursday 21 June 2012

Tunge træningsuger

De sidste uger har jeg haft fokus på at få trænet og løbet meget, som jeg har lært og erfaret på egen krop de sidste år er vigtigt for at jeg kan ramme topformen 4-6 uger senere. 

Det blev til 19,5 times træning for 2 uger siden, og 14,5 times træning i sidste uge. I begge uger har der været 2-3 timers styrke- og stabilitetstræning, og resten har været løbetræning. I tillæg til de mere rolige lange træningsture og joggeture, har jeg haft 4 træninger begge uger med høj intensitet: Eksempler har været: (10x30sek) x2 intervaller, (40-60-90-120-90-60-40sek) x3 intervaller, 6-8 x 1000m intervaller i tillæg til o-tekniske træninger/konkurrencer med fuld indsats.
Det er enormt hårdt både at køre hårdt på med mængdetræning og intensive træninger med maximal indsats, og dagsformen har svinget utroligt meget hvilket den også plejer at gøre i disse træningsperioder. Det kan være hårdt for selvtilliden ikke at føle noget specielt overskud på de intensive træninger og konkurrencer man løber i denne periode, men på den anden side ved at det skal til for at jeg kan være bedst mulig når VM starter om mindre end 3½ uge. Fysisk føler jeg virkelig at jeg har lagt en god indsats de sidste uger, og jeg er sikker på at jeg få gavn af det når det virkelig gælder. Teknisk har jeg også gennemført en del træninger og konkurrencer på det sidste, specielt med fokus på VM-langdistance. Et eksempel var i går hvor jeg stillede bilen ved Skovbrynet St. og først løb 1½ times terræn/bakketur i skovene rundt Bagsværd Sø hvor jeg trykkede godt på i bakkerne, og kroppen føltes fantastisk frisk efter en rolig dag mandag. Jeg sluttede ved Hareskov St, hvor jeg derefter løb Anes bane fra SM-nat 2012 (6,4km) med maximal indsats. Trætheden var for alvor begyndt at sætte ind, men det var også meningen for at simulere de sidste 30min af en VM langdistance. Det er sådanne træninger hvor man virkelig skal kæmpe for at holde sammen på teknikken, når hele kroppen begynder at sige stop, for den samme følelse vil komme på sidste runde torsdag d. 19/7 i Joratskovene nord for Lausanne, Schweiz. Efter 2timer22minutter og knap 27km i terræn og bakker, kan jeg konstatere at jeg er på rette vej, både fysisk og teknisk for at kunne lykkes til VM.

Men ikke alt har gået som planlagt det sidste stykke tid... for jeg havde mildt sagt et katastrofeløb på Jukolas sidstetur søndag morgen. Jeg kan finde mange undskyldninger for at det gik dårligt, men undskyldninger hjælper mig ikke meget om 3½ uge. Jeg må bare konstatere at jeg rent teknisk og mentalt stadig har store udfordringer når det gælder om at præstere på vigtige konkurrencer. At bomme 10-12 minutter og være 17 minutter efter bedste tid er ikke ligefrem noget der giver selvtillid, men på den anden side tror jeg at det var sundt for mig at få sådan en oplevelse nu her. For tingene har egentlig bare gået på skinner og over forventning i min genoptræning og på de konkurrencer jeg har løbet, uden at jeg har lagt en struktureret og ordenlig indsats i min planlægning, gennemføring og evaluering af teknisk og mental træning. Jeg har nok været lidt for tilfreds med de fysiske fremskridt, at det andet er gledet lidt i baggrunden. Så det er godt at få et wake-up call, for der er stadig tid til at komme tilbage i rutinerne, men det kræver systematisk arbejde med det.
Så det bliver den helt store målsætning når jeg fredag morgen rejser med resten af det danske landshold til Schweiz for først at løbe World Cup i St. Gallen, og derefter have 5 dages VM-træningslejr i området rundt Lausanne. På lørdag er der mellemdistance, som er en glimrende mulighed for at arbejde med tekniske og mentale rutiner i en vigtig konkurrence. Søndag er der sprint, men siden det bare er de 40 bedste i den samlede World Cup stilling som får lov til at løbe, skal jeg nok i top 10-15 stykker på lørdag for at det skal lykkes. Jeg skal i hvert fald gøre hvad jeg kan... Under alle omstændigheder vil jeg de næste dage prøve at samle lidt mere overskud til disse konkurrencer end jeg har gjort længe, og jeg glæder mig til at løbe i landsholdsdragten igen :)

2 comments:

Emil Folino said...

Lyder sku godt Tue, altid fedt med hård og meget træning :) Glæder mig til at se hvad du får ud af det i Schweiz

yanmaneee said...

supreme shirt
golden goose
kd shoes
nike air max 270
air jordan
air max 2019
kyrie 3
hermes belt
converse outlet store
supreme clothing