Sunday, 22 April 2012

Alternativ træningsrekord!

Man bliver jo nødt til at sætte sig nogen alternative træningsmål, når man nu ikke kan løbe. Over 23 timers træning blev det i denne uge, hvilket er ny mængderekord. Og nu er der bare 1 uges tid til at jeg kan begynde at løbe igen.

Kredsløbstræningen har bestået af spinning, crosstrainer og cykling på vej, hvor jeg har øget i de to sidstnævnte udover i ugen både i forhold til varighed, belastning og intensitet. Jeg har kørt en del lange rolige træninger, krydret med 4 højintensive træninger, hvor jeg har prøvet at fyre den så meget som muligt af for at træne kredsløbet så effektivt som muligt. Og så har jeg lavet en del styrke- og stabilitetstræning, og er i denne uge også gået i gang med at genoptræne den skadede ben for alvor.

Opsummering:

Intensitetszone-1: 7,39 timer
Intensitetszone-2: 7,00 timer
Intensitetszone-3: 1,23 timer
Intensitetszone-4: 1,29 timer
Intensitetszone-5: 0,34 timer

Styrke/stabilitetstræning: 5,05 timer

Ialt: 23,10 timer

At jeg ikke har noget EM jeg skal være i form til, kan på længere sigt vise sig at være fordel i forhold til at være endnu stærkere til VM. Det giver mig nemlig mulighed for at holde den høje mængdetræning hele april og maj, og selvom jeg har en måneds afbræk fra løbningen er der tid nok til at være tilbage i topform i juni og juli.
Efter planen skal jeg gå i gang med at løbe så småt igen om en uges tid, og jeg glæder mig som et lille barn til den tid, selvom det sandsynligvis kommer til at give forfærdeligt ømme ben i starten. Jeg håber bare at helingen af skaden har gået som planlagt, og at jeg ikke får nogen andre følgeskader i genoptræningen. Jeg har dog afsat 4 uger til at bygge løbetræningen op igen, før jeg skal løbe nogen form for konkurrencer, så der er god tid og jeg må være tålmodig i starten. Heldigvis har jeg dygtige folk til at styre genoptræningsplanen for mig, så på den måde bliver det nemmere at styre.