Monday, 26 March 2012

2.plads på Danish Spring og 31.29 på DM 10km

Det lykkedes mig at få lidt ondt i halsen og hovedet fredag aften, og da jeg vågnede lørdag morgen, var det hverken værre eller bedre, så jeg var ret meget i tvivl om jeg overhovedet skulle starte. Jeg tog dog chancen og det viste sig at kroppen egentlig var frisk nok.

Planen var at være offensiv fra starten og tage initiativet. Jeg havde luret at det sandsynligvis ville blive nogle runder, hvor der var kortvend undervejs, så man ikke kunne se gaflingskombinationerne i starten. Jeg trykkede på fra starten, og løb sikkert og godt først i mine poster, og lå forrest efter 1. runde. På den sydlige butterfly, var det bare Sigge som var med mig, mens de andre havde modsat rækkefølge. Jeg løb godt og havde fået et lille hul til kortvend. Johan Runesson var den eneste jeg kunne se og vi havde forskellige gaflinger på 2.runde, men jeg havde vel 10 sekunders hul, før den tvungne løbepassage på 750m op til stævnepladsen. Den største fejl jeg lavede på banen, var dog at løbe forkert da jeg ikke så afmærkningen til sidst på passagen, og Runesson var pludselig helt i ryggen på mig. Jeg orienterede sikkert på sidste runde, hvor han lå bagved, og da vi kom til næstsidste posten havde jeg besluttet mig for at løbe ud på stævnepladsen for at tage sidsteposten sikkert selvom det var lidt længere end at løbe ligepå. Runesson kørte ligepå, og stemplede sidsteposten 10-15 m foran mig, og der var ikke rigtig noget at skyde med i spurten, men det blev en fin 2.plads. Jeg var godt tilfreds med den tekniske gennemførsel, da jeg lå forrest og styrede orienteringen hele vejen, og fysisk var det ikke så ringe som forventet.


I går var det så tid for DM i 10km landevej i Fælledparken i København. Jeg var stadig ikke helt frisk i hals og hoved, men eftersom at det ikke var blevet værre af at løbe lørdag, og jeg følte mig ok frisk, ville jeg løbe. Forkølelsen var dog ikke den største forhindring, da jeg om formiddagen blev gjort opmærksom på at jeg ikke kunne få lov at løbe for AGF, da jeg havde løbet for Sparta i november. I atletikverdenen må man åbenbart bare skifte klub d.1/5 og 1/10... Efter lidt snak frem og tilbage fik jeg dog lov til at løbe hvis jeg stillede op for Sparta i stedet. Jeg valgte dog at løbe i neutralt tøj og uden tidtager-chip, for ikke at lave mere rav i den, det vigtigste var trods alt bare at få lov til at løbe med.
Vejret var perfekt med sol, og ikke så meget vind, og benene føltes ok friske på opvarmningen.
Min plan var at starte ud i 32min-tempo, dvs. 3,12/km de første 5km, og så se om der var ekstra kræfter til at presse tempoet op tilsidst. Vi løb på en ca. 1600m runde, så vi skulle løbe 6,25 omgange.

Km-tiderne jeg tog undervejs blev (med stor usikkerhed i hvor præcist km var opmålt):

1. 3,10
2. 3,08
3. 3,13
4. 3,14
5. 3,10 5km: 15,55

Jeg lagde behersket ud og egentlig bare folk løbe forbi og prøvede at fokusere på mit eget tempo i starten. Efter 2 km kunne jeg konstatere at jeg løb lidt for hurtigt og jeg sænkede tempoet en smule. Claus Bloch kom forbi og jeg lagde mig i ryggen på ham, og kunne se på tiderne at han holdt det rigtige tempo for mig.

6. 3,13
7. 3,07
8. 3,08
9. 3,07
10. 2,59 5km: 15,34

Totalt: 31,29

Efter 4-5km kunne jeg dog mærke at jeg havde mere inde og jeg prøvede at trykke lidt mere på og løb forbi dem jeg havde ligget med. Derefter løb jeg alene hele vejen, men overhalede hele tiden løbere som ikke kunne holde tempoet mere. Det føltes fint, og jeg havde ingen problemer med fartsøgningen fra 6-8km, og det var motiverende at løbe forbi andre. På de sidste 1-2 runder begyndte jeg at mærke trætheden, og jeg måtte virkelig presse mig selv. Sidste km var ren overlevelse, men jeg havde alligevel overskud til at presse tempoet endnu mere op, og løb i mål til tiden 31,29 både på mit eget ur, og på måluret.

Målsætningen var at løbe under 32min, og det må man sige at jeg klarede. Hvis jeg havde deltaget i den rigtige konkurrence var jeg blevet nr.17.


Egentlig kunne jeg nok også godt have holdt 3,08-3,10 tempo de første 5km uden problemer, og på den måde have ligget med andre løbere i det samme tempo og have fået en lidt bedre tid, men det er altid let at sige bagefter. Under alle omstændigheder er jeg godt tilfreds med min debut i landevejsløb, og det er fedt at se at den målrettede træning har haft effekt.
Det bliver også spændende at se om tallene har flyttet sig, når jeg skal testes i Brøndby i morgen og torsdag. Nu skal jeg lige blive helt frisk først...

1 comment:

Unknown said...

Rigtig flot weekend, Tue. Dejligt at se din seriøse indstilling giver resultater. Glæder mig til at følge dig i 2012 og fortsæt endelig med dine beskrivende indlæg på din blog. Det er fedt at læse.
Ses i weekenden.

/René