Sunday, 25 September 2011

OUCH!!!!!

Efter en middelmådig mellemdistance i går gik jeg ud som nr.32 i dag, 4,15 efter. Jeg åbnede offensivt og fik hurtigt løbet mig op gennem feltet og lå halvvejs som nr.15 og havde taget lidt ind på teten. Men så gik det galt...

Løbet i går gik ok efter forholdene, jeg lagde ud som planlagt men håndbremsen lidt trukket og fik en god rytme i starten, hvor jeg lå omkring nr.15 indtil post 6. Til 7'eren overså jeg dog en samling sten ind i posten og mistede næsten 1min, og i tillæg blev det små fejl på 8'eren og 10'eren. Jeg fik dog styr på løbet igen og løbet mig lidt op igen, men jeg blev rigtig træt tilsidst og sluttede som nr.32, over 4min efter Ikonen. Jeg var egentlig ok tilfreds med præstationen med omkring 2min bom totalt, som bekræfter det tekniske niveau jeg har pt, men formen var ikke så god som på VM og derfor lå jeg lidt længere nede på en meget tæt resultatliste. I et sådant terræn er der rigtigt mange som kan være med og der er ikke råd til de fejl jeg lavede i dag.

I dag føltes kroppen fin før start og planen var at åbne meget offensivt fordi der sandsynligvis ville komme et langstræk i starten hvor man kunne avancere lidt i feltet. Jeg løb venstre til 1'eren ligesom alle andre selvom jeg vurdere at højre ville være bedre, men det ville være hul i hovedet når alle andre rundt mig løb venstre. I stedet prøvede jeg at presse på fysiskt og det lykkedes at gå forbi ca. 10 løbere til 1'eren og ligge først i gruppen som blev dannet. Jeg lå først og havde kontrollen til posterne indtil første butterfly. Butterflien løb i front med nogen på slæb og selvom det blev lidt småfejl fornemmede jeg at vi tog lidt ind på dem foran. Ud fra butterflien havde vi ryggen på Lundanes, Öberg og Müller, men jeg fik taget dårligt vejvalg til både 13'eren og 14'eren, og mistede dem af syne. Det lykkedes mig at få et hul til dem jeg havde løbet med fra starten på det tekniske parti post 15-17, og kom helt op til de andre og lå nr.15 på 17'eren. Jeg tog højrevejvalget på langstrækket til 18'eren og fik ryg på Kerschbaumer og nogle andre foran op til det åbne. Men ned af bakken løb jeg og læste kort og pludselig vrikkede jeg på min venstre fod med fuld belastning på foden og det kunne optapeningen ikke klare og jeg hørte det knække i foden. Jeg prøvede febrilsk at humpe mig i gang igen, men mærkede med det samme at det ikke var muligt at løbe videre da jeg slet ikke kunne støtte ordenligt på foden. Der var meget langt at gå tilbage, så jeg bankede på ved et hus ved vejen, og en venlig mand kørte mig tilbage til målområdet.
Det er selvfølgelig altid irriterende at forstuve foden, men det som gjorde det ekstra bittert i dag var at jeg havde løbet så godt, følte mig rigtig godt løbende da det skete, og havde mulighed for mindst top10. Men jeg bliver også nød til at tage alt det positive med som skete inden vrikket, og at jeg havde 8.bedste tid indtil 17'eren, og havde taget lidt ind på de forreste, i tillæg til at jeg havde gjort det meste af arbejdet selv, er noget jeg tager med videre.

Nu står den på hvile og forhåbentlig kan jeg få trænet lidt i Schweiz, og specielt være klar igen til næste weekend.