Friday, 8 October 2010

WC finale i morgen

Den sidste uges tid har vi været i Frankrig i området rundt Annecy og trænet frem mod næste års VM. Desuden løb vi i søndags en World Cup langdistance i relevant terræn, en konkurrence jeg havde set frem til på forhånd.
Jeg følte mig klar fra start og løb godt på første langstræk og første del af banen. Havde et enkelt 30sek bom på post 6, men jeg lå alligevel nr.4 efter ½ times løb. Jeg klarede ikke at gennemføre langstrækket til 10'eren ordenligt og begyndte allerede efter 40-45min løb at mærke trætheden komme. På første butterfly vinge blev jeg hentet af Gueorgiou med 4min, og var med et enkelt stræk, men måtte indse at kræfterne ikke var til at hænge med. Derefter begyndte jeg at lave træthedsbom, og især det med at finde fra postcirklen til selve posten gik dårligt. Det blev en del bom indtil publikumsposten, hvor jeg dog fik den opmuntrende besked at jeg var 5'er (14'er samlet), så selvom jeg var stegt, kæmpede jeg på. Men sidste runde blev en overlevelseskamp for at holde mig løbende og holde koncentrationen. Jeg lavede flere bom men fik mig kæmpet i mål til det der blev til en 25.plads og lidt World Cup points trods alt...
Men med op mod 8 min bom i alt, og en fysisk nedtur på sidste halvdel af banen, står det klart at der er meget arbejde foran mig hvis jeg skal lykkes på langdistancen næste år.

Efter langdistancen har vi trænet godt på og fået set en del på relevante terræner for næste års VM. Og hvis vi troede at World Cup terrænet var krævende løbsteknisk og o-teknisk, så var det ingenting i forhold til de træninger vi havde på åbnede områder af embargoen for næste års VM. En bund så stenet som jeg ikke har oplevet før og er meget diffust tæthedsbillede, gjorde orienteringen virkeligt udfordrende og spændende. Der skal lægges mange træningstimer i lignende terræn før man får følelsen af at mestre det...
Jeg følte mig (som sædvanligt) bedre løbende dagene efter langdistancen, og har fået trænet godt, bortset fra at jeg efter tirsdagens træninger fik en voldsom allergireaktion i nakken, som spredte sig til hovedet, brystet og øverste del af ryggen. Det blev ikke bedre onsdag hvor jeg var meget træt, så jeg var ved lægen torsdag, som undersøgte mig og forklarede på fransk at det var en larve (processionsspinder) som hænger i træerne der havde smittet mig. Jeg fik en del medicin, som har hjulpet og man kan næsten ikke se de udslettet mere. Desuden havde jeg det fint fysisk på dagens model event frem mod mellemdistancen i morgen, så det skal nok blive godt.

No comments: