Friday 18 July 2008

VM-mellemdistance

Efter en dårlig start på kvalifikationen fik jeg alligevel løbet mig i finalen, hvor jeg endte som nr.24 efter et løb hvor jeg aldrig fik det til at køre.

Kvalifikation

Banen bød på forholdsvis enkel skræntorientering i starten, stenet terræn midtvejs og sluttende med tættere og skummelt terræn til sidst. På trods af det 4 første poster var ganske enkle lykkedes det mig både at smide 30sek og 45sek på hhv. 2’eren og 3’eren da jeg stressede alt for meget i min orientering. Her lå jeg nr.24, men derfra tog jeg mig sammen og læste kortet resten af vejen dog med små svaj på 10’eren og 13’eren og pressede og godt på fysisk for at være sikker på at kvalificere mig. Det lykkedes med en 11.plads 2.45 efter Gueorgiou.
Kort efter kørte vi til et hotel hvor vi fik lidt mad og 30min på langs inden der skulle tapes på ny og af sted til finalen.Finalen

Det føltes fint på opvarmningen rent fysisk takket være min målrettede træning den sidste måned, men rent mentalt kunne jeg godt mærke at mange kræfter var blevet brugt få timer for inden og det var svært at få fornemmelsen af at der nu ventede sæsonens vigtigste løb.
Da jeg vender kortet får jeg lidt et chok da ”city of rocks” havde spredt sig ud over hele første halvdel af banen. Planen var at løbe lidt med håndbremsen i starten, men det var ikke trukket hårdt nok på vej til 4’eren hvor jeg slet ikke får læst kortet og kravler op alt for tidligt. Posten er ret svær oppefra og mister ½min her. De to næste poster løber jeg meget forsigtigt og stopper flere gange op for simpelthen at kunne tyde kortet og 7’eren og 8’eren går også ok da jeg er nøjagtig med kortlæsningen. Men til 9’eren mister jeg helt retningen og kommer op over bakken og bommer også posten, i alt 1min15sek. Da vi kommer ud af stenhelvedet er det en lettelse at kunne bevæge benene igen, men den dårlige rytme sidder stadig i kroppen og til 13’eren ser jeg ikke at jeg skal kravle 2 kurver op til sidst og rammer pigernes post først og mister op mod 1min. Herfra og resten af vejen går det nogenlunde teknisk uden store fejl men fysisk var jeg rigtig slidt fra 15’eren og hjem. Kommer i mål i 6.bedste tid, og til slut bliver det en 24.plads, over 5min efter Thierry som gjorde det endnu en gang.Alt i alt var det en stor skuffelse ikke at kunne klare de udfordringer som blev stillet, både mentalt og teknisk, men det har givet meget erfaring. For det første var det min første konkurrence hernede og selvom jeg havde prøvet at fortælle mig selv at det var finalen det drejede sig om, har jeg alligevel brugt alt for meget energi på kvalifikationen. Det var i hvert fald svært for mig at få den rigtige følelse frem før finalen, men det kan jeg forhåbentlig næste gang.
Samtidig var det noget helt nyt terræn for mig, som jeg ikke rigtig har prøvet før, måske en gang i Jicin for mange år siden. Jeg har i mine VM-forberedelser i hvert ikke prøvet at løbe i sådan nogle stenformationer. Det er sjældent at man simpelthen må stoppe op flere sekunder for først at kunne se hvor postcirklen er og derefter hvad postdetajlen er. Men når jeg sidder her bagefter var det egentlig en super fed mellemdistance bane, da den var krævende på alle tænkelige måder og mest af alt at man aldrig kunne slappe af i kortlæsningen. Sådan nogle skal man have flere af… Og næste gang er jeg klar!

Efterfølgende var jeg rigtig træt og har også været det i dag, så har bare jogget en rolig tur. I morgen skal vi ud og træne model til stafetten og derefter se lang-finalen, som forhåbentlig giver Danmark de topplaceringer som vi ikke kunne på mellemdistancen. Og på søndag slutter vi med stafetten hvor jeg skal løbe sidste tur med Mikkel og CC på de to første så det bliver en fed afslutning på VM!

No comments: