Monday 11 April 2011

2 x sølv til DM Sprint/Ultralang


  • Til trods for sygdom i dagene op til, fik jeg gennemført 2 teknisk gode konkurrencer som resulterede i 2 sølvmedaljer, som jeg er godt tilfreds med.


  • DM Sprint Silkeborg


  • Jeg joggede en tur om lørdag formiddag for at teste om jeg var frisk nok til at løbe, og det føltes nogenlunde i hvert fald i joggetempo, så jeg besluttede at stille til start. Jeg havde forberedt mig godt og havde ved hjælp af gammelt kort og google-maps lært størstedelen af kortet og specielt set hvordan passagerne ind og ud af de forskellige baggårde var. I tillæg kunne man se den nye parkeringsområde på googlemaps, som ikke var på det gamle kort, men eftersom det var på et tag gik jeg ud fra at man kun kunne komme ind på det fra det højeste punkt (gågaden). Ved et hurtigt kig på det nye kort i startboksene kunne jeg konstatere at alle porte var åbne og parkeringstaget var som jeg havde forventet, så inden start havde jeg et præcist billede af alle udfordringer som ventede. Jeg vidste at det ville blive krævende at se vejvalgene og på hvilken side posten ville ligge, så taktikken var at tage det roligt i starten og komme ind i rytmen med at se mulighederne og bruge postdefinitionerne aktivt. Jeg tog ikke de optimale vejvalg til de 2 første poster, men mistede minimalt på det og kom ind i en god rytme fra starten. Til 5'eren var jeg omhyggelig med at komme ind i den rigtige port og til 6'eren havde jeg set det bedste vejvalg og havde her strækvinder med 5sek uden at løbe presse mere på, mens flere andre røg i fælden. 7-10 gik fint og jeg førte her med 6 sekunder, men til 11'eren tog jeg det langsomme venstre vejvalg, selvom jeg troede det var det bedste. Men porten ind til posten var så svær at se og det kostede sekunder. Til 12'eren gjorde jeg det rigtige, men midtvejs begyndte jeg virkelig at slide med at få luft og mistede mange sekunder på de længere løbepassager (post 11,12,13,16,21 =15sek), hvor jeg ikke bommede. Teknisk klarede jeg dog at holde koncentrationen hele vejen og fik gennemført en sprint stort set uden fejl. Det holdt til en 2.plads, bare 1sek efter Rune, som jeg havde skiftet med føringen hele løbet igennem. Rune havde fordelen af at kunne løbe sammen med Mikkel fra post 6, men jeg var uanset godt tilfreds med både præstationen og resultatet, på en dag hvor jeg ikke var helt på toppen fysisk.


  • Resultater her





  • Koncentration før start og ved publikumspassage





  • DM Ultralang


  • Efter sprinten havde jeg det ikke specielt godt og følte mig utilpas, men efter at have fået spist og drukket og sovet godt, føltes helbreddet fint og jeg besluttede også at give DM-ultralang et forsøg. 23,6km i de kuperede skove rundt Bidstrup Gods ventede. Jeg lagde ud i et behersket tempo, som jeg vidste jeg kunne holde hele vejen, og pressede på intet tidspunkt på fysisk, da jeg kunne mærke at kroppen ville sige fra hvis jeg prøvede. Men det gik nu egentlig meget fint i moderat tempo og jeg kunne koncentrere mig om orienteringen og finde flydet. Banen var præget af semilange stræk, da skovens opbygning ikke rigtig var til andet, men kuperingen og tættere områder gjorde alligevel at der var lidt tekniske udfordringer. Teknisk løb jeg godt hele vejen, kun med små skønhedsfejl på 4'eren, 30'eren og 37'eren. Jeg var hele tiden opmærksom på hvordan kroppen havde det, men jeg blev ikke træt før ind mod publikumsposten, og så kunne jeg lige så godt tage den sidste runde med. Der begyndte jeg tilgengæld at blive slidt, så det var godt banen ikke var længere. Lidt overraskende holdt den til endnu en 2.plads, men i dag hele 11 min efter suveræne Rasmus Djurhuus. Der var vel 3-4 stræk hvor jeg var hurtigere end ham, ellers trak han bare fra hele vejen, og jeg havde nok ikke haft en chance på en god fysisk dag heller. Imponerende at han starter ud i mellemdistance tempo og så holder han det bare i over 2 timer, uden at det går ud over teknikken.


  • Resultater her


  • Ellers var det et flot arrangement begge dage, godt kort (bortset fra de skraverede marker), god bane ud fra forudsætningerne, god ramme og godt vejr, så stor ros til arrangørerne. Det er altid dejligt at tage turen fra Norge når man kan deltage i klassearrangementer.




  • Vi kan ikke alle være lige fotogegne... :)




  • Banen med og uden vejvalg

Friday 8 April 2011

Vintertræning færdig - Sæsonstart i weekenden?

I morgen og på søndag er det planen at jeg skal løbe årets første konkurrencer, DM-sprint i Silkeborg og DM-Ultralang ved Bidstrup Gods. Men en lettere forkølelse som kom i onsdags, har gjort det lidt tvivlsomt om jeg stiller til start. Jeg har haft lidt ondt i halsen de sidste par dage, men i dag har det været bedre og jeg har været ude og jogge en tur med Mikkel, hvor jeg egentlig følte at det gik nogenlunde og pulsen i tillæg lå normalt. Men jeg vil i morgen formiddag tage en vurdering om jeg er frisk nok til at løbe, og jeg kommer ikke til at gå på kompromis med helbreddet. For selvom det er sjove konkurrencer og jeg har glædet mig meget til for alvor at komme i gang med konkurrencerne har jeg ikke lyst til at risikere noget med henblik på resten af sæsonen. Hvis jeg skal løbe Ultralang på søndag skal jeg være 100% frisk i morgen og selvom jeg håber er det nok tvivlsomt... Træningen har ellers gået upåklageligt det sidste stykke tid og bortset fra en lille uges sygdom i starten af februar, har jeg fået trænet meget og kontinuerligt siden november. 310 timers træning på årets første 5 måneder hvor halvdelen har været med løbeskoene på er mere end jeg har trænet før. Og når jeg samtidig også har øget tilsvarende i høj-intensiv træning, har jeg også følt mig stærkere og hurtigere i år end nogensinde før. Jeg har trænet godt på det meste af marts, men har de sidste uger sat ned for mængden og op for intensiteten for at finde noget fart og overskud til årets første konkurrencer. Formen har føltes god på det sidste, så selvom det måske ikke bliver i weekenden jeg skal få afprøvet den, så kommer der heldigvis flere konkurrencer de næste uger. Jeg bliver i Danmark i næste uge hvor jeg skal lave Max- og submax tests i Brøndby, som endnu en måling på hvordan træningen har gået. Derefter skal jeg løbe DM-nat inden der er Landsholdssamling i Blekinge i påsken. Jeg er glad for at jeg har prioriteret at være meget i Danmark nu her, for i Norge er stort set alle løb blevet aflyst og desuden er det træls at træne i Oslo nu, hvor sneen smelter og der er sjap og is overalt. Forårets vigtigste konkurrencer bliver Elitserie-løbene i Jönkoping i slutningen af Påsken og Tiomila i Stockholm weekenden efter, så der håber jeg at topformen er på plads.