Thursday 22 April 2010

DM-sprint/ultralang optakt

Sæsonen er startet og det har været med lidt blandede resultater til følge. På lørdag og søndag er det dog tid for årets første vigtige konkurrencer, nemli DM-sprint og DM-ultralang.
Sæsonen startede med Spring Cup, hvor jeg fik løbet 2 gode stafetter rent teknisk, men dårligt på den klassiske distance. Generelt gik det tungt fysisk til Spring Cup og den efterfølgende landsholdssamling på Fanø. Påskeferien blev også afslutningen på en rigtig hård træningsperiode mængdemæssigt og sluttede med Påskeløbene. Her blev jeg nød til at tage det roligt den første dag men fandt lidt overskud til 2.etape, hvor jeg trykkede på og lykkedes både teknisk og fysisk.
Et slag på knæet gjorde at jeg ikke kunne løbe så meget i ugen efter, men det gik over på Tiomila samling i Finspång i weekenden.
Efter påske har jeg også sat lidt ned for mængden og op for intensiteten, og det har allerede givet mig godt overskud. I sidste weekend løb jeg Vårstafetten og Solrenningen i Halden, hvor det gik godt og også fik præsteret gode resultater. På stafetten blev det sololøb hele vejen, og jeg havde ca. holdt afstanden til de hurtigste til passering, men på sidste runde blev jeg for defensiv med småbom på alle de sidste 5 poster til følge.

Jeg var revance lysten på langdistancen dagen efter men åbnede lidt usikkert. På langstrækket synes jeg det gik tungt og jeg fik ikke taget de bedste trasseer, hvor jeg mistede lidt tid. Herefter fik Holger Hott kontakt og gav mig en lektion i hvordan man skal løbe hurtigt i norsk terræn. Jeg fik farten lidt op og konstaterede at jeg godt kunne følge med. Det gav overskud og selvtillid, og jeg udfordrede ham på en del forskellige vejvalg hvor jeg synes jeg tog det bedste hver gang, men vi kom samtidig til posten hver eneste gang uden at have set hinanden på hele strækket. På sidste runde var jeg stegt og måtte slippe ham, men tjente nogle sekunder på at have hans ryg ind i posterne. Dete endte med en overraskende 3.plads og selvtillid på kontoen.

Mine vejvalg er fuldtoptrukket, og Holgers (ca.) er stiplet. Hver gang var vi samtidig ved posten...
Mit fly til Danmark onsdag var aflyst, så det blev i stedet en lang køretur med Andreas Müller (som skulle køre til testløb i Schweiz!!). I går og i dag har jeg så været i Odense og testet laktat og VO2max på hhv. fladt underlag og 15% stigning. Det er en del af Lars' projekt, hvor han prøver at finde en mere egnet test for o-løbere, og jeg fik i hvert fald dokumenteret at jeg tester højere værdier med meget stigning.
Testen på fladt underlag viste at jeg har hævet min submaximale niveau (konkurrencefart) en del, mens den maximale iltoptagelse var samme som i november. På testen med 15% stigning, testede jeg bedre tal på både den submaximale og især den maximale test, så det viser at træningen går og har gået som planlagt.

På lørdag og søndag er det så tid for DM-sprint og DM ultralang på "hjemmebane" i hhv. Nyborg Vold hvor jeg aldrig har været før og Krengerup på Midtfyn, hvor jeg har løbet nogle gange. Det bliver spændende at konkurrere mod den danske elite igen og se hvordan niveaut ligger.
Søndag er det dog forsat lidt uklart hvor meget jeg skal løbe. BSK er ikke begejstrede for at jeg kører kroppen helt i sænk, da det ligger en uge før Tiomila, og jeg er også selv lidt i tvivl om hvor smart det er og hvor meget de skrøbelige ben kan holde til. Jeg har dog tænkt at løbe mindst 1½time (som en langdistance) og hvis jeg føler overskud til det, så også det hele.
Det vigtigste er dog ikke at risikere noget, for der er trods alt vigtigere konkurrencer (og træningsperioder) i den kommende tid.